Takke(n)jurk

Ik ben dol op mijn creatief brein. Echt. Heus. Maar af en toe kan ik het ook wel vervloeken.
Zo besloot ik een poos geleden dat ik voor een shoot wel eens een takkenjurk zou kunnen maken. Jazeker. Dat is een jurk.. van.. hout..

Vol overgave stortte ik me op het fantastisch fenomeen Google.
Jurken met takkenprints: Check.
Jurken van takken: Nope.
En dus was ik op mijn eigen hoofd aangewezen. Met het geluk dat die slim genoeg wat te beseffen dat een complete rok van takken wellicht wat teveel van het goede was. Dat moest op een betere manier opgelost worden. En ja hoor, dat is gelukt.

Voor de rok gebruikte ik een basis van witte tule die ik nog had liggen. Een paar lagen achter elkaar en flink uitstaand zodat hij niet teveel in zou deuken door te takken. Want een beetje hout was natuurlijk wel nodig. In plaats van de bus te pakken besloot ik van het winkelcentrum van mijn woonplaats destijds naar huis te lopen. Dat was ongeveer een half uurtje, exact genoeg tijd om een paar mooie takken te verzamelen.
Uit ervaring weet ik nu dat je vreemd aangestaard wordt als je met een grote bos takken onder je arm (van die mooie met veel uitstekende takjes links en rechts) en half uur lang naar huis zeult.

Die rok was geen probleem. Maar toen kwam het lijfje. Ongetwijfeld had ik dit op een veel makkelijkere manier kunnen doen maar in mijn arme kunstenaar status is improviseren nou eenmaal het meest goedkope.
Van twee stukken stevig elektriciteitsdraad heb ik een basisvormpje voor een korset gekneed om Marie (de paspop). Vervolgens heb ik een stapel takken in stukjes gebroken en daaraan vastgenaaid (hels) en daar vervolgens links en rechts weer takjes aan vast geplakt (iets minder hels).
En dan breekt altijd dat moment aan dat ik ga twijfelen of ik nou meer creatief of meer lui ben..

Lui, in dit geval. En dat werkte in mijn voordeel! In de Kringloop vond ik voor 50 cent een foeilelijk biedemeiertje van roze nepbloemen en klimop. Gekocht, gesloopt en in de lege stukken van het topje gestoken. Een topcombinatie! Daarna samen gevoegd en het hout en de bloemen met een grote spuitbus licht wit gespoten voor een iets zachter resultaat.

Zo had ik dus, na flink wat gevloek, geplak en gespuit die jurk klaar. En wat is hij prachtig geworden!

Nieuwsgierig wat dit me nu gekost heeft?

De tulerok had ik al maar kostte me destijds 10 euro aan stof. De biedemeier dus 50 cent en de spuitbus witte verf 50 cent. De takken.. Tja. Die waren gratis. En de eletriciteitsdraad kwam geloof ik uit de muur na een verbouwing. Ook niet voor betaald.

Conclusie: Voor 15,50 heb ik deze creatie in elkaar gezet. Manuren niet meegerekend.

Overigens heb ik voor deze shoot bij D’Creepy Doll (18+ waarschuwing) dreadlocks laten maken. Daar heb ik natuurlijk met liefde voor betaald.

©Hanneke Vissers Fotografie. Kopiëren en gebruiken van deze afbeelding zonder toestemming is niet toegestaan.

P.s. Nieuwsgierig naar het resultaat om een mens? De shoot zelf volgt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *